Connectivity

Data verbindingen

U kunt bij Dayo internetdiensten afnemen, van glasvezel verbindingen tot 4G verbindingen. Een stabiele internetverbinding is van belang om diensten zoals ASP, VoIP en X2Desk (Hosted VoIP) goed te laten functioneren. Continuïteit is hierbij van essentieel belang.

Er zijn verschillende DSL-verbindingen, namelijk ADSL en VDSL. Het verschil tussen deze verbindingen is de techniek die voor de snelheid zorgt. In samenwerking met X2com levert Dayo internet en andere internetdiensten over de DSL-netwerken met landelijke dekking (KPN en Tele2). De daadwerkelijke snelheid die over deze verbindingen gehaald kan worden, is gebaseerd op de afstand van de gewenste locatie tot de aan de wijkcentrale (en kwaliteit ervan) en het interne netwerk op de betreffende locatie. Via een postcodecheck kan de verwachte snelheid snel en gemakkelijk in kaart worden gebracht.

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line): een basis internetverbinding. De afstand naar de wijkcentrale, de kwaliteit van het koper en de demping bepalen samen de maximaal haalbare snelheid van deze verbinding. Download tot 24 Mbit/s, maximale upload is 1 Mbit/s.

VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line): de opvolger van de ADSL, waarbij een hogere upload- en downloadsnelheid mogelijk is. Er zijn verschillende soorten VDSL. VDSL CO heeft een glasvezelverbinding tot aan de wijkcentrale, bij VDSL 2+ ligt er een glasvezelverbinding tot aan de straatkast. Door het hanteren van de techniek Vectoring (deze techniek compenseert ruis tussen koperen aderparen) kan er op sommige locaties op basis van VDSL al een snelheid van 100/30 worden behaald over één aderpaar. Het is wel belangrijk dat de modems vectoring ondersteunen. De maximale snelheid die daarbij geleverd kan worden, is 80/8 Mbit/s.

Glasvezel (zakelijk): landelijk dekkend zakelijk glasvezelnetwerk. Dayo levert onder andere op Tele2, KPN, Eurofiber en Unet, en in veel gevallen kan de dienst ook worden geleverd op lokale netwerken (NDIX, EFX, Smart Connect, Parkned etc).

Stapelen verschillende internetverbindingen
Met de Viprinet hardware kunnen we verschillende verbindingen bundelen tot één internetverbinding. Ongeacht of het nu gaat om een hogere snelheid op een afgelegen locatie of juist over ‘altijd online’: het kan (in de meeste gevallen) allemaal!

Wilt u meer informatie over onze internet oplossingen, neem dan contact op via 0416 560073 of gebruik het contactformulier.

Data verbindingen info

Betreft:

5 + 8 =

 041 656 0073