Cloud Solutions

Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 is een verzameling van internet-diensten, bedoeld voor bedrijven, thuisgebruik en het onderwijs. Deze internetdiensten worden deels aangeboden als online diensten, deels als applicaties op desktop-pc, tablet en telefoon en als combinatie van beide. De applicaties op desktop / pc is vergelijkbaar met het kantoorpakket Microsoft Office met het verschil dat men via Office 365 altijd de beschikking heeft over de meest recente versie.

Het aanbod van internetdiensten is gebaseerd op bestaande software van Microsoft.

In plaats van deze software op computers van of bij de betreffende organisatie te installeren, maakt Office 365 gebruik van servers die door Microsoft geïnstalleerd en beheerd worden.

Office 365 valt in de categorie SaaS en is een voorbeeld van cloud computing. Hierdoor draait Office 365 als online dienst op elk platform dat internet ondersteunt.

Voor u of de gebruiker is het niet relevant waar de servers staan en de data zijn opgeslagen omdat het een internetdienst is. De gegevens worden in meerdere datacentra opgeslagen en de gebruiker maakt verbinding met de dichtstbijzijnde server. Een Amerikaan die inlogt op Office 365 zal bijvoorbeeld verbonden worden met een Amerikaanse server, een Europeaan met een server in Amsterdam of Ierland.

Wilt u meer informatie over onze Office 365 oplossingen, neem dan contact op via 0416 560073 of gebruik het contactformulier

 041 656 0073